Za prefarbené mäso začala košická polícia trestné stíhanie

25.10.2012 Košice

Košice 25. októbra (TASR) - V prípade bravčového mäsa zafarbeného nečerveno a predávaného ako hovädzie začal košický policajný vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania spotrebiteľa. Informoval o tom dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Distribútorská spoločnosť so sídlom v Košiciach dodala 1. októbra na základe faktúry firme so sídlom v Bratislave mäso s označením Hovädzia sviečková 2/3 LBS o hmotnosti 418 kilogramov s dátumom spotreby do 14. septembra 2014 v sume 5.821 eur s DPH. Na mäse bola uvedená zdravotná značka HU 574 EK.

"Mäso spoločnosť nakúpila od dodávateľskej spoločnosti so sídlom v Maďarsku v doposiaľ nezistenom čase a nezistenom množstve. Následným šetrením Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR so sídlom v Bratislave bolo predbežne zistené, že v danom prípade sa jedná o bravčové mäso zafarbené doposiaľ presne nezisteným červeným farbivom. Týmto konaním zo strany košickej spoločnosti došlo k oklamaniu spotrebiteľa na dodanom tovare a bola spôsobená doposiaľ presne nezistená škoda," uviedol Szabó.

Za zločin poškodzovania spotrebiteľa je trestná sadzba v rozmedzí odňatia slobody na tri až osem rokov.
 

Vyberte región